Gyakran feltett kérdések - válaszok

"Mennyibe kerül egy weboldal?"

Hol lesz a weblapom?

A weblapod minden egyes kis részegységével együtt egy webtárhely szolgáltató szervén tárolódik. Innen érik el az ügyfeleid. Ehhez 2 dolog szükséges. Az első maga a tárhely, aminek sok technikai szempontnak kell megfelelni. A másik egy domain cím, ez lesz a weboldalad elérhetőségi címe. Tehát a weblapod egy szerveren lesz, egy biztonságos erre kialakított helyen.

Mi az a domain cím?

A domain cím, az a weblapodnak az elérhetőségi címe, neve. Mint például a az index.hu vagy a facebook.com, egy ilyen domain-nek sok szempontnak kell megfelelni. Domain-t mindig úgy érdemes választani, hogy megnézzük milyen célra kell a weblap. Milyen területen szeretnénk használni. Stb... Stb...

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Egy ilyen folyamatban sok változó szerepel, némelyik rajtunk, némelyek pedig rajtad múlnak. Optimális esetben 2-3 hét alatt elkészülünk egy "egyszerű" projekttel. Az első személyes találkozó alkalmával mindig átbeszéljük mikre van szükségünk ahhoz, hogy eltudjunk készülni a weblapoddal.

Milyen egyszeri díja van egy weblapnak?

Egy egyszeri weblap fejlesztési díja, amit a megbeszélést követően az árajánlatban adunk neked. Ez szinte mindig egyedi ár. Egyszeri díj még az optimalizálási ár. Ezt azért említjük külön mert sikerdíjas. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kell kifizetned amikor a weblapod előre kerül a keresőkben.

Milyen időszakos költségekre lehet számítani?

Vannak éves díjak is. Ilyen a tárhely szolgáltatás és a domain cím megújítás. Az utóbbi időben ehhez még hozzájött az erősen ajánlott tanúsítvány díj. Ezek együtt nagyságrendileg pár tízezer forint évente.

Ki fogja kezelni a weblapomon a tartalmakat?

A tartalomkezelésre több lehetőség van. Kezelhetjük mi is, ha neked nincs időd erre vagy például a havidíjas marketing szolgáltatásunk részeként is megkapod a tartalom kezelést. De kezelheted te is. Ezt mindig az elején szoktuk megbeszélni, mivel amennyiben te fogod kezelni az oldalt annak megfelelő rendszert adunk hozzá. Ez azt jelenti, hogy nem kell megtanulni programoznod ahhoz, hogy lecseréld az információkat az oldaladon. Szinte olyan lesz mint egy "Word" fájl szerkesztése.

Hogyan kell rendezni a szolgáltatások díját?

Legtöbbször az árajánlat elfogadása után, kiállítunk egy előleg számlát. Ez a web fejlesztési összeg fele. A második felét az oldal teljes elkészükése után kell fizetni. Amennyiben kértél SEO-zást, akkor mivel sikerdíjas ezt csak a feltételek teljesülése utána rendezzük. Vannak még további havidíjas szolgáltatásaink ezt mindig egy előre egyeztetett időpontban kell rendezni.

Mi az a "SEO" és miért fontos?

Weboldal keresőoptimalizálás. Sokan beszélnek róla, sokan csak hallomásból ismerik. A lényeg, hogy amikor valamire rákeresnünk a Google-ben a találati lista a következő képen alakul. Legfelül az első két három találat fizetős hirdetés útján kerül oda. Innentől válik izgalmassá mert amiket utána találunk azt nevezzük organikus listának. Az első oldalon lévő weblapokat nézik meg az emberek, de inkább az első 5-öt. Ahhoz, hogy a weboldalad ide kerüljön a keresőoptimalizálásra van szükség.

Mit jelent, hogy "RESPONSIVE"?

Napjainkban már minden weboldalnak "Responsive"-nak kellene lennie. Azokat az oldalakat lehet így nevezni, amik minden eszközön "szépen" jelennek meg. Ergo egy asztali számítógépen aminek a monitorja Full Hd-s és egy laptopon aminek csak HD-s kijelzője van ugyanúgy minden elemnek a helyén kell lenni. Továbbá a mobil telefonunkon és a tablet készülékünkön is mindennek olvashatóan kell látszania. Anélkül, hogy az aktuális látogatónak ne kelljen lefele és jobbra "kilométereket" scrolloznia.

Miért érdemes minket választani?

Mert nem csak egy weblapot készítünk neked, hanem a teljes on-line megjelenését készítjük el a cégednek. Mert betartjuk a határidőket és amit megígérünk az úgy is lesz. Találkozzunk személyesen, hallgasd meg szakértőinket, hogy hogyan kerülhetsz előre az On-line világban 2019-ben.

Miért kezdődik minden esetben egy megrendelési folyamat személyes találkozóval?

Más jellegű kérdése lenne? Kollegáink szívessen válaszolnak kérdésire.